måndag 15 november 2010

Redovisningar och ridning

Den som säger att läraryrket är förutsägbart och långtråkigt vet inte vad man talar om.

Efter 2h av redovisningar av case "Diskriminering" av våra 6:or, som för övrigt bjöd på gestaltningar av slaveriet, föreläsning om Nelson Mandela, James Cook, Aboriginer, Förintelsen m.m., m.m, var det dags för vårt första idrottslyft. Efter lunch tog vi buss 741 mot Kungsbacka Ridklubb.

6:orna på nedre plan har fått äran att starta första omgången. Min erfarenhet av ridning sträcker sig till att ha lyssnat på lillasyrrans babbel om olika hästar hit och dit genom uppväxten. Eller klasskompisarna som skötte hästarna Bonanza, Dolly och Bonita. Jag skötte katten. Eller var i simhallen och simmade.

Tillbaka till dagens övning. Ombyte till ridkläder inklusive hjälm och stövlar. Vi fick en rundtur på Kungsbacka Ridklubb och sedan fick alla kika in på hästarna. Det finns väldigt många hästar i Kungsbacka Ridklubb. Eleverna skulle rida på de små ponnyerna. Två och två fick eleverna en häst att "dela" på. Innan första ritten fick eleverna veta hur man inför varje ritt borstar och ryktar hästen. De fick också sadla på och pyssla om och lära känna sina nya, varma vänner.

Det blev en kort ridtur denna gång. Nästa gång blir det förhoppningsvis lite mer. Det är mycket att lära kring ridsporten. Men jag tror eleverna lärde mycket idag. På olika sätt. En ny kompis, respekt gentemot djur, att ta bussen till ridklubben, att rykta och kratsa hovar, att en kastrerad häst heter valack t.ex. Jag hoppas och tror alla upplevde detta som något väldigt positivt. Eleverna var superduktiga och lyssnade och visade hur motiverade de var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar