torsdag 16 december 2010

elev, senior och matråd

Hej!
Jag hade tänkt att uppdatera er lite om vad som händer just nu på Senior, Elev och matrådet som vi har här på Vittra i Forsgläntan.

Vi är nio stycken elever som är delaktiga i Elevrådet hä r på skolan.
*I Elevrådet så diskuterar vi mycket kring en eventdag som vi ska ha söndagen den 8 Maj 2011.
Vi ska samla in pengar till skolan och Guatemalarådet. Skolan fyller nämligen tio år och det ska vi fira genom att ge Minior och Junior en linbana och Seniorerna en present som de själva får välja. Vi har kommit överens om olika stationer som vi ska ha, t.ex. Ansiktsmålning, 5-kamp, auktion på hemtjänster och kasta bakelser på pedagogerna. Vi hoppas att det kommer mycket folk och vi kommer att ha det väldigt roligt.

*Elevrådet har startat upp ett matråd som har haft ett första möte, det var ett bra möte och vi driver igenom många bra matfrågor från hela skolan.

Vi är åtta stycken som är delaktiga i skolans matråd.
* Torsdagen den 9 december hade elevrådet det första mötet med köket. Vi hade då fått äran att ha det tillsammans med Regionschefen för Storseglet (vårt cateringföretag). Vi beslutade då att efter jul så ska vi få tema veckor med t.ex. Italienskt eller Indiskt, Det var ett förslag som de tyckte om. Vi ska även försöka driva igenom förslaget att väga all mat vi slänger. Om vi då har varit duktiga och inte slängt mycket så kommer vi att få en belöning. Ett omtyckt förslag från elevernas sida. Det har nu beslutats att det kommer att hållas ett matrådsmöte minst en gång i månaden som alla elever på Vittra i Forsgläntan är inbjudna till.

* I seniorrådet så har diskussionerna kretsat mycket kring planeringen av casen. Eleverna har drivit igenom frågorna aktivt och har blivit inbjudna till pedagogernas planeringsmöten. Detta resultat har varit omtyckt av alla elever och det fungerar mycket bra.

Detta var lite uppdatering ifrån lite olika råd som vi har på vår skola.

Vänliga hälsningar
Ebba Brenander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar