onsdag 8 december 2010

Muntliga avstämningar i case

Madde och jag hade idag förmånen att få möta eleverna i år 8 och 9 i små grupper. Varje elev skulle berätta på engelska om det som hon eller han valt att jobba med. Således fick pedagogen i engelska möjlighet att lyssna och bedöma hur eleverna hanterar språket och pedagogen i so fick chans att stämma av "på vägen".
Vårt arbetssätt uppfattas ofta som svårt för eleverna och speciellt i början av ett case ger de uttryck för förvirring.Man kan som pedagog känna sig nervös inför att inte ha full koll och fundera över vart det hela ska ta vägen. Man tvivlar och undrar om eleverna verkligen lär sig något. MEN... När det kommer till kritan, då eleverna kommit över den första "ångesten", så slås man av hur otroligt duktiga de blir.
Vi, Madde och Monika, är så otroligt nöjda med vad vi fått höra idag. Våra elever är så duktiga på att söka och sammanställa information kring svåra ämnen, de driver sitt arbete framåt med hjälp av sina egna frågor och de får med sig så mycket faktakunskaper på vägen. De törs prata engelska och har strategier för att göra sig förstådda och diskutera stora frågor.
We are impressed! And proud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar